outboxHerkent je dit?
-Ik ga vanaf nu proberen om als ik in de auto zit me keurig tegenover andere verkeersdeelnemers te gedragen.
-Ik ga nu liefdevol en geduldig reageren naar mijn man / mijn vrouw / mijn kinderen toe als hij /zij/ hen weer over dat irritante onderwerp begint / beginnen.
-Vanaf nu ga ik elke dag beginnen met het lezen van de bijbel en met gebed.
Teleurstellingen
Maar weet je….
Als je gaat proberen zegt u in wezen dit: er is hoop in mijn ‘eigen ik’, er is hoop in mijn vlees.
Iets goeds van jezelf (en of anderen) verwachten is waarom je teleurstelling tegenkomt. In het vlees zit niets goeds.
Het goede bericht
Het goede bericht leert ons: er is hoop in de genadige GOD, je bent rechtvaardig ondanks al ‘het falen’ en die ‘foute dingen’. God ziet je IN Christus aan. Niet omdat je probeert, niet omdat heel slecht naar jezelf kijkt, niet omdat je keurig leeft en voldoet aan alle regeltjes, niet omdat je elke zondag in een dienst zit. Neen, God ziet je IN Christus aan omdat Christus het werk heeft volbracht. Er is geen ‘zonde’ probleem meer. We leven naar de beloften in genade.
Niet proberen maar God eren
Je hoeft niets te proberen… advies:
- ga niet proberen , maar ga God eren.
(dat wil zeggen: danken dat je voor Zijn rekening bent).

This post has already been read 588 times!