Masterclass ‘het criminele brein’ … DE oplossing

Vanochtend (zo 22 sept) zag ik het programma masterclass van de omroep MAX. Het was een masterclass van Hoogleraar klinische neuropsychologie Erik Scherder. Wat een geweldige man is dat. Zijn enthousiasme, zijn kennis van zijn vakgebied, de manier waarop hij het publiek betrekt bij zijn verhaal is, naar mijn mening, buitengewoon goed. Je blijft met plezier en verwondering kijken.

De aflevering van vandaag ging over het criminele brein. Dit staat op de website van de omroep MAX […]

September 22nd, 2019|Uncategorized|

‘YouTube’ en Paulus

Kunt u ook zo genieten van een zuivere, prachtige, volle stem. Van iemand die zo mooi kan zingen dat je alleen maar wil luisteren en gewoon genieten. Als je iemand met zo’n mooi stem hebt gehoord probeer je soms in alle stilte van de badkamer of jouw stem ook zo goed is, om er achter te komen dat het toch “net” niet zo goed klinkt. Tenminste, zo vergaat het mij.

Tegenwoordig zijn we gezegend met YouTube. We kunnen op elk […]

September 13th, 2019|Uncategorized|

Nieuwjaars wens

Inleiding
-Je zou Romeinenbrief in twee delen kunnen samenvatten. Rom. hoofdstuk 1 tm 11 als ‘onderwijs of leer’ en Rom. hoofdstuk 12 en verder als ‘toepassing van de leer’. Het ene staat in verband met het ander.

Lichaam stelle tot…
In Rom.12 roept Paulus ons op om, als je nu weet hebt van de geweldige zaken die hij onderwezen heeft, dat je dan je lichaam stelt tot een levend , heilig en Gode welgevallig offer.

Hoe doe je dat?
Want er kan zoveel zijn […]

January 2nd, 2019|Uncategorized|

Identiteit

Als liefhebber van Gods woord benader ik termen graag vanuit de context van het woord.
Identiteit heb ik als term niet terug kunnen vinden in de bijbel. Wel heb ik vele teksten gevonden die iets zeggen over “Ik ben”. Maar eerst dit, volgens ‘het internet’ is het antwoord op de vraag ‘wat is je identiteit’ afhankelijk aan wie je het vraagt.
-Een antropoloog zal aspecten noemen van cultuur, taal, etniciteit en familie
-Een socioloog heeft bij voorkeur over ‘de groepen’, ‘de staat’ […]

November 29th, 2018|Uncategorized|

Rond de wederkomst

RdW_schematisch_blz1

Vorig jaar heeft Andre Piet een bijbelstudie gegeven met als thema ‘rond de wederkomst’. Hiernaast ziet u een plaatje (jpg) met de onderwerpen die per avond zijn besproken. (klik op het plaatje (jpg) voor grotere weergave of om te downloaden).

Al deze elf studies staan als MP3 met ondersteunende PowerPoint op zijn website en zijn gratis te downloaden en of te bekijken.
zie https://goedbericht.nl/studieserie/rond-de-wederkomst/ of klik –>

Niet verzuimende de onderlinge bijeenkomst

Hebr.10:24-25 En laten wij op elkander acht geven om elkaar aan te vuren tot liefde en goede werken, niet verzuimende onze eigen bijeenkomst, zoals sommigen dat gewoon zijn, maar elkander aansporen, en dat des te meer, naarmate gij de dag ziet naderen.

Aandachtspunten
Ik wil graag delen dat ik deze tekst zie als algemene waarheid, ook al is het aan de Hebreeërs geschreven…, maar toch vat ik de tekst waarschijnlijk anders op dan vele van u.
Maar eerst dit:  bij het onderzoeken […]

November 20th, 2018|samenkomst|
facebooklikebutton.co